Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa tulisessa kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

4 annosta

  • 300 g broilerinfileetä
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl Maizenaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 pieni punainen paprika
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ ruokaöljyä
  • keitettyä riisiä tai nuudeleita

Wokkikastike

  • 1½ dl kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä
  • 1½ rkl soijakastiketta
  • pieni vihreä paprika
  • 1 dl liemikuutioista valmistettua kanalientä
  • 1 rkl Maizenaa
  • 2 tl sambal oelek -tahnaa

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinfileet reiluiksi 1 cm:n paloiksi. Sekoita munanvalkuainen, ½ tl suolaa ja ½ tl Maizenaa ja pyörittele broilerinpalat seoksessa. Leikkaa pois purjon vihreä osa. Halkaise valkoinen osa pitkittäin, huuhtele ja leikkaa puolikkaat sitten 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprikat kaksi kertaa broileripaloja suuremmiksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

2. Kuumenna öljy. Lisää broilerinpalat pannulle ja paista 2 minuuttia koko ajan sekoittaen niin, etteivät palat tartu toisiinsa. Lisää purjo- ja paprikapalat sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja paista vielä 2 minuuttia.

Broilerinfileestä ja kasviksista saa nopeasti ja helposti monenlaisia herkkuja. Käytä tässä ohjeessa wokkipannua tai isoa paistinpannua. Pakastetut wokkivihannekset vähentävät työmäärää. Mausteiksi sopivat indonesialainen sambal oelek -tahna, soijakastike ja sherry. Lisänä maistuvat keitetty riisi tai nuudelit.

3. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet ja kuullota minuutin verran. Sekoita 1 rkl Maizenaa, sherry, kanaliemi, soijakastike ja sambal oelek -tahna wokkikastikkeeksi. Kaada wokkikastike lopuksi pannulle ja sekoita kunnes kastike sakenee. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Pollo Don CorleoneKääryleet tomaattikastikkeessaLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaCoq au vinMausteista kiinalaista possuaCoq au vin leivän kera
BroilerinfileeKastikkeet ja dipitKevytLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee
  • 24.09.202110:41
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Cornflakes-kanaa – paneroidut broilerin rintafileet Kapen tapaan

  • 19.08.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

  • 25.05.202114:32
    Kastike kanalle

    Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa

  • 09.03.202013:34
    Pääruoat

    Nopea parmesaanibroileri

  • 03.01.202011:49
    Uunibroileri

    Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla