Kanaa tulisessa kastikkeessa

Broilerinfileestä ja kasviksista saa nopeasti ja helposti monenlaisia herkkuja. Käytä tässä ohjeessa wokkipannua tai isoa paistinpannua. Pakastetut wokkivihannekset vähentävät työmäärää. Mausteiksi sopivat indonesialainen sambal oelek -tahna, soijakastike ja sherry. Lisänä maistuvat keitetty riisi tai nuudelit.

4 annosta

  • 300 g broilerinfileetä
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl Maizenaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 pieni punainen paprika
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ ruokaöljyä
  • keitettyä riisiä tai nuudeleita

Wokkikastike

  • 1½ dl kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä
  • 1½ rkl soijakastiketta
  • pieni vihreä paprika
  • 1 dl liemikuutioista valmistettua kanalientä
  • 1 rkl Maizenaa
  • 2 tl sambal oelek -tahnaa

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinfileet reiluiksi 1 cm:n paloiksi. Sekoita munanvalkuainen, ½ tl suolaa ja ½ tl Maizenaa ja pyörittele broilerinpalat seoksessa. Leikkaa pois purjon vihreä osa. Halkaise valkoinen osa pitkittäin, huuhtele ja leikkaa puolikkaat sitten 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprikat kaksi kertaa broileripaloja suuremmiksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

2. Kuumenna öljy. Lisää broilerinpalat pannulle ja paista 2 minuuttia koko ajan sekoittaen niin, etteivät palat tartu toisiinsa. Lisää purjo- ja paprikapalat sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja paista vielä 2 minuuttia.

3. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet ja kuullota minuutin verran. Sekoita 1 rkl Maizenaa, sherry, kanaliemi, soijakastike ja sambal oelek -tahna wokkikastikkeeksi. Kaada wokkikastike lopuksi pannulle ja sekoita kunnes kastike sakenee. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!