Kana-äyriäis-mustekalapaella

Tässä paellassa on kanaa, äyriäisiä ja mustekalaa. Ruokalajia on toki hauska tehdä aidossa paellapannussa, mutta kyllä paella syntyy tavallisessa paistokasarissakin, puhumattakaan wokkipannusta.

Kuudelle

  • 6 palaa broileria luineen
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 paketti pakastettua calamare-mustekalaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 200 g tulista makkaraa
  • 8 dl kanalientä
  • 1 g sahramia (2 pakettia)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 12 jättikatkarapua
  • 20 sinisimpukkaa kuorineen
  • 250 g pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Sulata calamare-mustekalat. Huuhtele ja perkaa ne ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ota tomaatit purkista ja pieni ne, lientä ei käytetä. Leikkaa makkara lanteiksi.

2. Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Pane kanapalat pannulle ja paista niitä ympäriinsä. Lisää makkarat, mustekalat sekä sipulisilput. Paista sekoittaen 5-6 minuuttia, kunnes mustekalat muuttuvat valkoiseksi.

3. Lisää tomaatit, kanaliemi ja sahrami. Mausta mustapippurilla myllystä ja vajaalla teelusikallisella suolaa. Alenna lämpöä ja anna paellan porista hiljaa 12 minuuttia. Lisää joukkoon riisit ja keitä edelleen 10 minuuttia. Lisää katkaravut ja simpukat ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Kun keittoaikaa on 5 minuuttia jäljellä, lisää herneet. Tarjoile suoraan valmistusastiasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.