Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kana-äyriäis-mustekalapaella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 6 palaa broileria luineen
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 paketti pakastettua calamare-mustekalaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 200 g tulista makkaraa
  • 8 dl kanalientä
  • 1 g sahramia (2 pakettia)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 12 jättikatkarapua
  • 20 sinisimpukkaa kuorineen
  • 250 g pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Sulata calamare-mustekalat. Huuhtele ja perkaa ne ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ota tomaatit purkista ja pieni ne, lientä ei käytetä. Leikkaa makkara lanteiksi.

2. Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Pane kanapalat pannulle ja paista niitä ympäriinsä. Lisää makkarat, mustekalat sekä sipulisilput. Paista sekoittaen 5-6 minuuttia, kunnes mustekalat muuttuvat valkoiseksi.

3. Lisää tomaatit, kanaliemi ja sahrami. Mausta mustapippurilla myllystä ja vajaalla teelusikallisella suolaa. Alenna lämpöä ja anna paellan porista hiljaa 12 minuuttia. Lisää joukkoon riisit ja keitä edelleen 10 minuuttia. Lisää katkaravut ja simpukat ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Kun keittoaikaa on 5 minuuttia jäljellä, lisää herneet. Tarjoile suoraan valmistusastiasta.

Tässä paellassa on kanaa, äyriäisiä ja mustekalaa. Ruokalajia on toki hauska tehdä aidossa paellapannussa, mutta kyllä paella syntyy tavallisessa paistokasarissakin, puhumattakaan wokkipannusta.

Lisää aiheesta:

Kala-äyriäispastaPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraBroileri-kinkkupaellaPastapaellaMustasilmäpapuja sienten keraKatalonialainen lammaspata
PaellaKanaruokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera