Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampasimpukka-ruijanpallasceviche

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 75 g kampasimpukoita
  • 75 g ruijanpallasfileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl puristettua limemehua
  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 1 punainen chili
  • 1 dl kuutioitua, tuoretta kurkkua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 1 avokado
  • 2 keltaista tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • ½ dl tomaattimehua
  • ½ dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 rkl mietoa/hedelmäistä oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Purista sitruunasta ja limestä mehu. Kuutioi kampasimpukat ja ruijanpallas. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi hienoksi, sekoita lime- ja sitruunamehun kanssa ja marinoi simpukoita ja kalaa n. 40 minuuttia.

2. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja kuutioi kurkku hienoksi. Halkaise avokado, poista kivi, koverra hedelmäliha ja kuutioi se hienoksi. Poista tomaateista siemenet, kuutioi. Sekoita chili, kurkku, korianteri, avokado ja tomaatti.

3. Viipaloi kevätsipulit hienoksi. Siivilöi kalat ja simpukat, säästä 2 rkl marinadia. Purista appelsiinista mehu, sekoita marinadi sekä tomaattimehu, appelsiinimehu ja oliiviöljy kastikkeeksi. Sekoita kala, simpukat ja vihannekset, tiputtele päälle kastiketta ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele ceviche kuppeihin tai laseihin, koristele kevätsipulilla.

Lisää aiheesta:

Gazpacho ja avokado-kurkkusalaattiKala-äyriäissalaatti sweet chili -kastikkeellaKala-katkarapupataMerenherkkuja ja nuudeleitaÄyriäissalaatti kolmella kastikkeellaAlkuruokasalaatti kanalla ja sweet chili -kastikkeella
CevicheKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Tämä kalacocktail on saanut inspiraationsa Perusta. Se tekee vieraisiin vaikutuksen tyylikkäine väreineen ja raikkaan happamalla maullaan. Sitrusmehun hapot saavat proteiinit koaguloitumaan. Tämän kemiallisen reaktion seurauksena kala maistuu kuin valmistetulta. Tarjoile alkuruokana.

Tuoreimmat aiheesta

Ceviche
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohi-avokadoceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampasimpukka-ruijanpallasceviche

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkaceviche- ja pihvit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Surimiceviche avokadon, papaijan ja limen kera