Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g puhdistettuja kampasimpukoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
  • 1 pieni porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 salottisipuli
  • ½ dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl voita

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi purjo, puhdista ja suikaloi porkkana, selleri ja salottisipuli.

2. Hienonna basilika ja valkosipuli, paista seos voissa. Lisää vihannes- ja sipulisuikaleet ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.

3. Penslaa kampasimpukat tilkalla öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista simpukoita 1-2 minuuttia joka puolelta. Laita ne simpukankuoriin tai annosvuokiin. Kaada päälle vihannessekoitusta ja tarjoile heti.

Tässä reseptissä kampasimpukoiden kuoria käytetään gratiinivuokina, jossa herkulliset simpukat luovat liiton yrttimaustevoin kera. Voit myös tarjoilla ruoan pienistä annosvuoista.

Lisää aiheesta:

Vihanneksia sitruunakastikkeessaThai-maustetut sinisimpukatTuorepastaa mausteisen vihanneskastikkeen keraKylmä savukassler peston keraPaprikaa ja kananmaksaaTulinen tomaattikastike
KampasimpukatKevytKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampasimpukat
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat tattisalaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettuja kampasimpukoita ja katkarapuja

  • 25.09.201409:29
    Makuja ja Elämää

    Kampasimpukkaa ja kahvilla maustettua äyriäisliemi

  • 02.05.201315:23
    Kevyt

    Kampasimpukoita ja torvisieniä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera