Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera

Tässä reseptissä kampasimpukoiden kuoria käytetään gratiinivuokina, jossa herkulliset simpukat luovat liiton yrttimaustevoin kera. Voit myös tarjoilla ruoan pienistä annosvuoista.

Neljälle

  • 400 g puhdistettuja kampasimpukoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
  • 1 pieni porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 salottisipuli
  • ½ dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl voita

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi purjo, puhdista ja suikaloi porkkana, selleri ja salottisipuli.

2. Hienonna basilika ja valkosipuli, paista seos voissa. Lisää vihannes- ja sipulisuikaleet ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.

3. Penslaa kampasimpukat tilkalla öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista simpukoita 1-2 minuuttia joka puolelta. Laita ne simpukankuoriin tai annosvuokiin. Kaada päälle vihannessekoitusta ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja