Tässä reseptissä kampasimpukoiden kuoria käytetään gratiinivuokina, jossa herkulliset simpukat luovat liiton yrttimaustevoin kera. Voit myös tarjoilla ruoan pienistä annosvuoista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g puhdistettuja kampasimpukoita
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
- 1 pieni porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 1 salottisipuli
- ½ dl tuoreita basilikanlehtiä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl voita
Valmistusohje
1. Puhdista ja viipaloi purjo, puhdista ja suikaloi porkkana, selleri ja salottisipuli.
2. Hienonna basilika ja valkosipuli, paista seos voissa. Lisää vihannes- ja sipulisuikaleet ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.
3. Penslaa kampasimpukat tilkalla öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista simpukoita 1-2 minuuttia joka puolelta. Laita ne simpukankuoriin tai annosvuokiin. Kaada päälle vihannessekoitusta ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.