Kampasimpukat paprikaöljyssä

Kampasimpukoilla voit helposti saada ruokapöytääsi hienostunutta espanjalaista vivahdetta.

Ainekset

  • 12 kampasimpukkaa
  • 3 punaista paprikaa
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl kirkastettua voita (sulata 40 g voita kattilassa, poista liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen astiaan)
  • 1 dl ruohosipulia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kolmeen osaan. Kuori valkosipulit. Grillaa paprikoita ja valkosipuleita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10-15 minuuttia kunnes paprikat ovat pehmeitä ja kuoret irtoavat.

Soseuta paprikat ja valkosipulit sekä 1 dl öljyä tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää sekaan loppu öljy ja ruohosipuli. Mausta pippurilla ja suolalla.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi; mausta molemmin puolin pippurilla ja suolalla. Paista kampasimpukat pinnoitetulla kuumalla pannulla kirkastetussa voissa molemmin puolin pähkinäisen rapeaksi. Älä paista kypsäksi, että simpukat eivät sitkisty.

Nosta simpukat lautasille paprikaöljyn päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!