Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampasimpukat paprikaöljyssä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kampasimpukoilla voit helposti saada ruokapöytääsi hienostunutta espanjalaista vivahdetta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 12 kampasimpukkaa
  • 3 punaista paprikaa
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl kirkastettua voita (sulata 40 g voita kattilassa, poista liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen astiaan)
  • 1 dl ruohosipulia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kolmeen osaan. Kuori valkosipulit. Grillaa paprikoita ja valkosipuleita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10-15 minuuttia kunnes paprikat ovat pehmeitä ja kuoret irtoavat.

Soseuta paprikat ja valkosipulit sekä 1 dl öljyä tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää sekaan loppu öljy ja ruohosipuli. Mausta pippurilla ja suolalla.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi; mausta molemmin puolin pippurilla ja suolalla. Paista kampasimpukat pinnoitetulla kuumalla pannulla kirkastetussa voissa molemmin puolin pähkinäisen rapeaksi. Älä paista kypsäksi, että simpukat eivät sitkisty.

Nosta simpukat lautasille paprikaöljyn päälle.

Lisää aiheesta:

Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousiaGratinoidut taskuravut chilin keraJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryRouhea tomaattikeittoSyksyiset, sienitäytteiset paprikatKidneypapucurry
KampasimpukatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonAntti VahteraHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampasimpukat
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat tattisalaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettuja kampasimpukoita ja katkarapuja

  • 25.09.201409:29
    Makuja ja Elämää

    Kampasimpukkaa ja kahvilla maustettua äyriäisliemi

  • 02.05.201315:23
    Kevyt

    Kampasimpukoita ja torvisieniä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera