Kalafileet puikulaperunoiden ja tuoreiden punajuurten kera
Tämä ruokalaji on helppo ja nopea valmistaa. Kapris on hieno vastakohta kalan ja perunoiden miedoille mauille.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g kalafileetä/fileitä
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- 3 rkl kapriksia
- 1 kg puikulaperunoita
- ½ kg punajuuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita perunat voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja punajuuret toiseen, paista uunissa 25-30 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja paista pehmeäksi voissa. Sekoita kapristen kera.
3. Mausta kala/kalat suolalla ja pippurilla ja paista voissa. Asettele vadille ja koristele kapris-sipulisekoituksella. Tarjoile puikulaperunoiden ja punajuurten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka