Kalafileet puikulaperunoiden ja tuoreiden punajuurten kera
Tämä ruokalaji on helppo ja nopea valmistaa. Kapris on hieno vastakohta kalan ja perunoiden miedoille mauille.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g kalafileetä/fileitä
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- 3 rkl kapriksia
- 1 kg puikulaperunoita
- ½ kg punajuuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita perunat voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja punajuuret toiseen, paista uunissa 25-30 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja paista pehmeäksi voissa. Sekoita kapristen kera.
3. Mausta kala/kalat suolalla ja pippurilla ja paista voissa. Asettele vadille ja koristele kapris-sipulisekoituksella. Tarjoile puikulaperunoiden ja punajuurten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike