Kalaa, scampia ja vihanneksia
Vaivaton ja erittäin maukas kalaruoka, jossa on mausteena chiliä ja kookosmaitoa. Resepti on alkujaan Mosambikista, jossa ruoanlaitossa käytetään usein juuri kookosmaitoa. Tarjoile keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g kiinteää kalafileetä
- 4-6 raakaa scampia
- 1 punasipuli
- 2 vihreää paprikaa
- 2 tomaattia
- 1½ tl suolaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl hienonnettua punaista chiliä
- 1 dl kookosmaitoa
- 2-3 rkl maissiöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala 3 cm:n paloiksi. Kuori ja puolita scampit. Kuori ja hienonna sipuli ja tomaatit. Poista paprikoista siemenet ja hienonna ne.
2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannulla. Lisää sipuli ja paprika ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tomaatit, korianteri, kurkuma, chili, kookosmaito ja puolet suolasta. Kiehauta.
3. Mausta kala ja scampit ja pane ne uunivuokaan. Kaada päälle vihanneskastike ja kypsennä uunin alaosassa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa