Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-perunapyöryköitä thaimaalaiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g keitettyjä perunoita
  • 300 g keitettyä kalaa
  • 3 munaa
  • 1 maustemitta juustokuminaa
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • 1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ rkl kalakastiketta
  • hieman tuoretta korianteria
  • seesam- ja maissiöljyä paistamiseen
  • hiukan suolaa tarvittaessa

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä
  • makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

1. Hienonna kala ja raasta perunat. Silppua tuore korianteri. Sekoita keskenään kala ja peruna ja sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä, chili- ja kalakastikkeella sekä korianterilla. koepaista nokare kuumalla pannulla ja maista, tarvitseeko mureke suolaa.

2. Kuumenna pannulla öljyseos, jossa on 1/3 seesamöljyä ja 2/3 maissiöljyä. Muotoile pieniä, litteitä pyöryköitä ja paista niitä minuutti kummaltakin puolelta, tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.´

Tässä täydellinen ruoka sille, joka haluaa käyttää tarkoin edellisen päivän kalan- ja perunantähteet. Kalan pitäisi olla melko kiinteää, joten esim. lohi ja turska sopivat hyvin.

Lisää aiheesta:

Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraPunakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaTonnikala-pennevuokaKikhernepaellaJogurttiperunatChili-garam masala-kalaa
KalapullatGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat