Kaksi joulusalaattia
Kaikki haluavat joulupöytään jotakin vihreää. Tässä talven kauniit ja terveelliset vitamiinipommit kaali ja appelsiini tekevät tuttavuutta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Appelsiini-kaalisalaatti
- ½ keräkaali, hienoksi suikaloitu
- 3-4 porkkanaa, karkeasti raastettuna
- 1 purjo, hienoksi viipaloituna
- 2 appelsiinia, kuorittuina lohkoina
- 1 appelsiinin mehu
Juuressalaatti
- 4-5 porkkanaa
- 1 pieni lanttu
- 1 lavakurkku
- 1 iso retikka
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl vettä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Appelsiini-kaalisalaatti: Sekoita vihannekset kulhossa. Kaada päälle puristettua appelsiinimehua.
2. Juuressalaatti: Raasta kaikki kasvikset karkeasti ja sekoita kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät