Kaksi joulusalaattia
Kaikki haluavat joulupöytään jotakin vihreää. Tässä talven kauniit ja terveelliset vitamiinipommit kaali ja appelsiini tekevät tuttavuutta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Appelsiini-kaalisalaatti
- ½ keräkaali, hienoksi suikaloitu
- 3-4 porkkanaa, karkeasti raastettuna
- 1 purjo, hienoksi viipaloituna
- 2 appelsiinia, kuorittuina lohkoina
- 1 appelsiinin mehu
Juuressalaatti
- 4-5 porkkanaa
- 1 pieni lanttu
- 1 lavakurkku
- 1 iso retikka
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl vettä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Appelsiini-kaalisalaatti: Sekoita vihannekset kulhossa. Kaada päälle puristettua appelsiinimehua.
2. Juuressalaatti: Raasta kaikki kasvikset karkeasti ja sekoita kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit