Kaksi joulusalaattia

Kaikki haluavat joulupöytään jotakin vihreää. Tässä talven kauniit ja terveelliset vitamiinipommit kaali ja appelsiini tekevät tuttavuutta.

Ainekset

  • Neljälle

Appelsiini-kaalisalaatti

  • ½ keräkaali, hienoksi suikaloitu
  • 3-4 porkkanaa, karkeasti raastettuna
  • 1 purjo, hienoksi viipaloituna
  • 2 appelsiinia, kuorittuina lohkoina
  • 1 appelsiinin mehu

Juuressalaatti

  • 4-5 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 1 lavakurkku
  • 1 iso retikka

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Appelsiini-kaalisalaatti: Sekoita vihannekset kulhossa. Kaada päälle puristettua appelsiinimehua.

2. Juuressalaatti: Raasta kaikki kasvikset karkeasti ja sekoita kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!