Juustosalaatti kanan ja pähkinöiden kera
Tämä on hieman ”ruokaisampi” salaatti, jossa on paljon makua. Sen voi hyvin tarjoilla kevyenä lounaana. Maukas maalaisleipä on mukava lisä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- ¼ kerä jäävuorisalaattia
- 2 lehtisellerinvartta
- ¼ kurkku
- ½ punasipuli
- 5 retiisiä
- 2 kanafileetä
- ½ dl pinjansiemeniä
- 8 saksanpähkinää
- ½ dl cashewpähkinöitä
- 20 g port salut -juustoa
- 20 g emmentaljuustoa
Kastike
- 2 rkl saksanpähkinäöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- erivärisiä salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Grillaa kanafileet grillipannussa tai ulkogrillissä. Sekoita viinietikka ja öljy kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Huuhdo ja suikaloi jäävuorisalaatti, leikkaa kurkku ja selleri puolikuiksi, kuori ja hienonna punasipuli ja retiisit. Raasta juustot.
3. Asettele vihannekset lautasille. Viipaloi kanafileet ja asettele päälle. Päällimmäiseksi juustoa ja pähkinöitä. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa