Juustosalaatti kanan ja pähkinöiden kera

Tämä on hieman ”ruokaisampi” salaatti, jossa on paljon makua. Sen voi hyvin tarjoilla kevyenä lounaana. Maukas maalaisleipä on mukava lisä.

Neljälle

  • ¼ kerä jäävuorisalaattia
  • 2 lehtisellerinvartta
  • ¼ kurkku
  • ½ punasipuli
  • 5 retiisiä
  • 2 kanafileetä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 8 saksanpähkinää
  • ½ dl cashewpähkinöitä
  • 20 g port salut -juustoa
  • 20 g emmentaljuustoa

Kastike

  • 2 rkl saksanpähkinäöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • erivärisiä salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Grillaa kanafileet grillipannussa tai ulkogrillissä. Sekoita viinietikka ja öljy kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Huuhdo ja suikaloi jäävuorisalaatti, leikkaa kurkku ja selleri puolikuiksi, kuori ja hienonna punasipuli ja retiisit. Raasta juustot.

3. Asettele vihannekset lautasille. Viipaloi kanafileet ja asettele päälle. Päällimmäiseksi juustoa ja pähkinöitä. Tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!