Juhannuksen rapusilakat

Itsestään selvä ruokalaji juhannuspöydässä!

Neljälle

  • 700 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • ½ rkl tillinsiemeniä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suolaa silakoiden lihapuoli, kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin ja laita tiiviisti uunivuokaan. Ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä. Sekoita vesi ja tomaattipyree ja kaada vuokaan.

2. Laita vuoka uuniin 20-25 minuutiksi. Tarjoile kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.