Juhannuksen rapusilakat
Itsestään selvä ruokalaji juhannuspöydässä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 700 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- ½ rkl tillinsiemeniä
- 1 dl vettä
- 1 dl tomaattipyreetä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suolaa silakoiden lihapuoli, kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin ja laita tiiviisti uunivuokaan. Ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä. Sekoita vesi ja tomaattipyree ja kaada vuokaan.
2. Laita vuoka uuniin 20-25 minuutiksi. Tarjoile kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut