Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jounin rantakalakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 3 isoa ahventa (tai muuta rantakalaa)
  • tuoreita metsäsieniä
  • karkeaa merisuolaa
  • 1 l vettä
  • korianteria
  • 3 lehtisellerin vartta
  • inkivääriä
  • 6–7 maustepippuria
  • mustapippuria
  • kurkumajauhetta
  • oliiviöljyä
  • 6 uutta perunaa puolitettuina
  • suolaa
  • ½ sipulia
  • 1 dl valkoviiniä
  • (sitruunamehua)
  • (korianteri- tai tillisilppua)

Valmistusohje

Fileoi ahvenet. Siivoa sienet. Laita ahvenien ruodot ja hyppysellinen karkeaa merisuolaa kattilaan ja kaada päälle noin litra vettä peittäen ruodot. Kiehauta ja siivilöi epäpuhtaudet liemen pinnalta niin, että liemi on kirkasta.

Lisää korianteri, sellerin varret, inkivääri, sienet, maustepippurit ja mustapippuri kattilaan ja keitä/hauduta n. 15 minuuttia. Siivilöi varovasti ja anna sakan jäädä pohjalle. Sivele ahvenfileet kurkumajauheella ja oliiviöljyllä.

Lisää perunat ja suola liemeen ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää sipuli. Lisää sienet ja ahvenfileet liemeen, kun perunat ovat kiehuneet n. 10 minuuttia. Odota, että loput aineet ovat kypsiä (n. 5 min). Tarkista suola. Lisää pippuria myllystä ja hieman sitruunamehua, jos kaipaat keittoon hapokkuutta. Sitruunan mehu terävöittää myös muita makuja.

Voit koristella keiton esim. korianteri- tai tillisilpulla.

Lisää aiheesta:

SaaristolaissoppaMetsäsieniviillokkiSuppilovahverokeittoChili-garam masala-kalaaPaella á la Sami GaramLinssicurrya ja pinaattia
KalakeittoKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonSienisatoPääruoat

Tästä rantakalakeitosta ranskalaiset käyttäisivät nimitystä rendez-vous de la mer et de la mountagne, mikä tarkoittaa sitä, että ruoka sisältää sekä maan tai vuoren että meren tai järven puolen aineksia. Eli se koostuu kahdesta eri elementistä.

Keitot

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella