Tämä on hyvä salaatti miltei kaikkien leikkeleiden seuraksi. Salaatille tekee vain hyvää, jos se saa olla ja maustua hetken ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g vihreitä papuja
- 1 iso kukkakaali
- 1 rasia maustekrassia
- 3 rkl ruohosipulisilppua
- 3 rkl persiljasilppua
Kastike
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 1/4 dl vettä
- 1/4 dl viinietikka
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää pavut pari minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Jäähdytä ne siivilässä kylmällä vedellä.
2. Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Jos haluat, voit ryöpätä myös kukkakaalin samalla tavoin kuin pavut.
3. Sekoita kukkakaali ja vihreät pavut vihreiden yrttisilppujen kanssa kulhossa. Sekoita kastike ja kaada ainesten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!