Jauhelihaborssi
Tätä reseptiä kannattaa kokeilla, koska kaiken hyvän lisäksi tämän on vielä varsin kevytkin ruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 450 g punajuurta
- 2 porkkanaa
- 50 g juuriselleriä
- 50 g palsternakkaa
- 200 g keräkaalia
- pieni pala purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 1/2 l vettä
- 4 (gluteenitonta) lihaliemikuutiota
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 pienen sitruunan mehu
- 1 rkl hunajaa
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
- (suolaa ja rouhittua mustapippuria)
Valmistusohje
Kuori ja raasta juurekset ja kaali. Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää raastetut kasvikset ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää loput ainekset kattilaan ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia. (Tarjoa smetanan kanssa.)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti