Jauhelihaborssi

Tätä reseptiä kannattaa kokeilla, koska kaiken hyvän lisäksi tämän on vielä varsin kevytkin ruoka.

Ainekset

  • 450 g punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 50 g palsternakkaa
  • 200 g keräkaalia
  • pieni pala purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 1/2 l vettä
  • 4 (gluteenitonta) lihaliemikuutiota
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 pienen sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
  • (suolaa ja rouhittua mustapippuria)

Valmistusohje

Kuori ja raasta juurekset ja kaali. Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää raastetut kasvikset ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää loput ainekset kattilaan ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia. (Tarjoa smetanan kanssa.)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.