Jättirapu-parmankinkkusalaatti
Gluteeniton ja laktoositon salaatti maistuu lounaaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 150 g jättirapuja
- 6 siivua parmankinkkua
- salaatteja, esim. jää-, tammenlehvä- ja lollorossosalaattia
- 1 ruukku basilikaa
- 1 ruukku punamangoldia
- 2 kypsää kanamunaa
- pala kurkkua
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 punasipuli
- 200 g neulapapuja
- 3 rkl balsami-viinietikkaa (Rajamäen)
- 8 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa neulapavut sentin paloiksi ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin. Laita kulhoon. Kuori ja pilko kurkku, halkaise kirsikkatomaatit ja kuori ja siivuta punasipuli. Lisää ne neulapapujen joukkoon. Pese ja revi salaatit. Kuivaa hyvin. Puhdista basilikasta ja mangoldista lehdet. Sekoita salaattien joukkoon. Kuori ja lohko kananmunat.
Leikkaa parmankinkku suikaleiksi ja paista se pannulla rapeaksi. Mausta vihannekset etikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastian pohjalle. Pyöräytä salaatit saman kulhon kautta ja aseta vihannesten päälle. Ripottele päälle parmankinkku ja kananmunalohkot. Lopuksi paista ravut nopeasti pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Asettele salaatin päälle ja tarjoile heti, hyvä leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut