Jättirapu-parmankinkkusalaatti
Gluteeniton ja laktoositon salaatti maistuu lounaaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 150 g jättirapuja
- 6 siivua parmankinkkua
- salaatteja, esim. jää-, tammenlehvä- ja lollorossosalaattia
- 1 ruukku basilikaa
- 1 ruukku punamangoldia
- 2 kypsää kanamunaa
- pala kurkkua
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 punasipuli
- 200 g neulapapuja
- 3 rkl balsami-viinietikkaa (Rajamäen)
- 8 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa neulapavut sentin paloiksi ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin. Laita kulhoon. Kuori ja pilko kurkku, halkaise kirsikkatomaatit ja kuori ja siivuta punasipuli. Lisää ne neulapapujen joukkoon. Pese ja revi salaatit. Kuivaa hyvin. Puhdista basilikasta ja mangoldista lehdet. Sekoita salaattien joukkoon. Kuori ja lohko kananmunat.
Leikkaa parmankinkku suikaleiksi ja paista se pannulla rapeaksi. Mausta vihannekset etikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastian pohjalle. Pyöräytä salaatit saman kulhon kautta ja aseta vihannesten päälle. Ripottele päälle parmankinkku ja kananmunalohkot. Lopuksi paista ravut nopeasti pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Asettele salaatin päälle ja tarjoile heti, hyvä leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät