Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jättirapu-parmankinkkusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gluteeniton ja laktoositon salaatti maistuu lounaaksi.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 150 g jättirapuja
  • 6 siivua parmankinkkua
  • salaatteja, esim. jää-, tammenlehvä- ja lollorossosalaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku punamangoldia
  • 2 kypsää kanamunaa
  • pala kurkkua
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 punasipuli
  • 200 g neulapapuja
  • 3 rkl balsami-viinietikkaa (Rajamäen)
  • 8 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa neulapavut sentin paloiksi ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin. Laita kulhoon. Kuori ja pilko kurkku, halkaise kirsikkatomaatit ja kuori ja siivuta punasipuli. Lisää ne neulapapujen joukkoon. Pese ja revi salaatit. Kuivaa hyvin. Puhdista basilikasta ja mangoldista lehdet. Sekoita salaattien joukkoon. Kuori ja lohko kananmunat.

Leikkaa parmankinkku suikaleiksi ja paista se pannulla rapeaksi. Mausta vihannekset etikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastian pohjalle. Pyöräytä salaatit saman kulhon kautta ja aseta vihannesten päälle. Ripottele päälle parmankinkku ja kananmunalohkot. Lopuksi paista ravut nopeasti pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Asettele salaatin päälle ja tarjoile heti, hyvä leivän kera.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraSienisalaattiKinkku-munasalaattiEspanjalainen mustekalasalaattiLinguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissä
KinkkusalaattiÄyriäissalaattiLiharuokaGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti
  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Melonisalaattia kinkulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Parmankinkkua ja melonisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaattia sellerillä ja parmalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastike

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tortillasalaatti