Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jättikatkaravut kreikkalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 400-500 g pakastettuja scampeja tai jättikatkarapuja
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pieni persiljanippu
  • 1 tl oreganoa
  • 100 g fetajuustoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa säilötyt tomaatit kohtalaisen suuriksi kuutioiksi. Säästä liemi. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa fetajuusto pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin verran. Sekoita sipulin joukkoon tomaattikuutiot liemineen, viini, oregano, puolet persiljasta ja ½ tl suolaa. Rouhi maustemyllyllä joukkoon muutama kierros pippuria ja sekoita.

2. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 4-5 minuuttia. Lisää joukkoon scampit ja jättikatkaravut, alenna hieman lämpöä ja jatka keittämistä ilman kantta 6-7 minuuttia.

3. Sekoita joukkoon fetajuusto. Kun juusto alkaa pehmetä, ota kattila liemeltä. Ripottele päälle loput persiljasta ja tuo tarjolle.

Kreikassa tämä ruokalaji valmistetaan perinteisesti jättikatkaravuista tai scampeista. Helppo, mutta ylellinen herkku valmistuu nopeasti. Jos haluat ruokaisamman aterian, tarjoa lisäksi valkoista leipää tai riisiä.

Lisää aiheesta:

SitruunariisiScampeja, kalaa ja kasviksiaKalaa, scampia ja vihanneksiaScampisalaattiPaella á la Sami GaramSitruunainen oliivi-lammaspata
KatkarapukastikeKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kermainen katkarapuseos uuniperunoiden kyytipojaksi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättikatkaravut kreikkalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Katkarapukasari

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapupannu