Jasmiinijäätee syysflunssaa torpedoimaan

Ainekset

  • 1,5 l jääteetä
  • 1 rkl jasmiini-irtoteetä
  • 4 rkl sokeria
  • n. 3 cm pätkä inkivääriä
  • puolikas limetti

Valmistusohje

Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita veden kanssa kattilaan ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen sokeri ja anna porista pari minuuttia, jotta inkivääristä irtoaa makua.

Nosta liedeltä ja ripottele tee veteen. Hauduta 5 minuuttia ja siivilöi kannuun.

Maista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa, jos pidät makeammasta teestä. Purista limetin mehu teehen ja kalasta siivilästä teen sekaan vielä inkivääriviipaleet ja jäähdytä. Kun tee ei enää höyryä, sen voi nostaa jääkaappiin.

Ennen tarjoilua täytä kannu jäillä ja koristele basilikanlehdillä tai sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.