Itsetehty tomaattisalsa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650296/landscape16_9/515/290/97783b38f4a32771ef22095e0ee11ab9/Ol/897311-2772.jpg)
Julkaistu
Tomaattisalsaa on hyvä pitää kotona. Sitä voi tarjoilla milloin tahansa nacholastujen kera päivällistä odotellessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kypsää tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
- ½ punasipuli
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl limemehua
- 1 dl tomaattimehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 kevätsipuli
Valmistusohje
1. Kalttaa ja kuori tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna tuore korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli.
2. Purista limestä mehu. Sekoita limemehu, oliiviöljy ja tomaattimehu kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa kevätsipuli viistosti renkaiksi. Sekoita kastike ja tomaattisilppu, ripottele päälle kevätsipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka