Mainos

Itse tehty sinappi – Katin helppo ohje tosi vahvaan appelsiinisinappiin

Hellapoliisi

Sinappi itse tehtynä kruunaa joulupöydän! Sinapin valmistus on helppoa ja nopeaa.Voit maustaa sinappia monella tapaa. Lisää alkuvaiheessa joukkoon halutessasi hienonnettua valkosipulia, inkivääriä, chiliä, lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta tai terästä sinappia konjakilla tai rommilla

Ainekset (2 pientä purkillista)

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g sinappijauhetta
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

Itse tehty sinappi valmistuu näin:

  1. Mittaa kuohukerma kattilaan. Lisää joukkoon sinappijauhe, sokeri, omenaviinietikka, suola ja rypsiöljy. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Mikäli puuhaarukka jättää seoksen rakeiseksi, voit sekoittaa sinappia myös vispilällä.
  2. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuorta joukkoon ja anna kiehua vielä hetki.
  3. Jaa sinappi kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja