Italialainen paisti
Naudan etuselkä on suhteellisen edullista lihaa ja erittäin hyvää, kun sen malttaa keittää kypsäksi. Tässä se saa seurakseen tomaattia, valkosipulia ja yrttimausteita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,5 kg naudan etuselkää
- rypsiöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 purkkia tomaattimurskaa
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- muutama persiljanoksa
- 8-10 basilikanlehteä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Tee muutamia viiltoja lihan reunoihin ympäriinsä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja 2 valkosipulinkynttä paistinpannussa ja ruskista liha kauttaaltaan. Heitä sitten valkosipulit.
2. Kuumenna kiehuvaksi padassa tomaattimurska, tomaattipyree ja kaksi halkaistua valkosipulinkynttä sekä kaikki muut mausteet, paitsi basilika. Laita liha pataan ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa ja kastike paksuuntunut. Valele lihaa kastikkeella toisinaan kypsentämisen aikana.
3. Sekoita kypsän padan joukkoon persiljasilppu. Tarjoile lisäksi pastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta