Isoäidin säilötyt kurkut
Nämä kurkut säilyvät kuukausia jääkaapissa ilman säilöntäaineita. Ne sopivat hyvin sekä kuumien että kylmien ruokalajien kera. Maistuvat kurkut sointuvat loistavasti maksapasteijan kanssa ja sopivat hienosti joulupöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kg lavakurkkuja
- 1 ½ rkl suolaa
Liemi
- 5 dl vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- 2 rkl sokeria
Mausteet ja koristeet
- 2 maustemittaa keltaisia sinapinsiemeniä
- 4 tillikruunua
- ½ punainen paprika
Valmistusohje
1. Päivä 1: Huuhdo ja kuori kurkut. Halkaise ne pituussuuntaan ja raaputa siemenet pois. Viipaloi 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele päälle suola ja sekoita hyvin. Laita kurkut lautasen ja painon alle ja yön yli jääkaappiin.
2. Päivä 2: Kaada pois neste, joka kurkuista on tihkunut. Puhdista ja suikaloi paprika. Lado kerroksittain kurkkuja, sinapinsiemeniä, tilliä ja paprikaa purkkiin. Sekoita vesi, etikka ja sokeri liemeksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada se kuumana kurkkujen päälle. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin.
3. 3 viikon kuluttua: Nyt kurkut ovat valmiita tarjoiltavaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa