Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isoäidin säilötyt kurkut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 kg lavakurkkuja
  • 1 ½ rkl suolaa

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 2 rkl sokeria

Mausteet ja koristeet

  • 2 maustemittaa keltaisia sinapinsiemeniä
  • 4 tillikruunua
  • ½ punainen paprika

Valmistusohje

1. Päivä 1: Huuhdo ja kuori kurkut. Halkaise ne pituussuuntaan ja raaputa siemenet pois. Viipaloi 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele päälle suola ja sekoita hyvin. Laita kurkut lautasen ja painon alle ja yön yli jääkaappiin.

2. Päivä 2: Kaada pois neste, joka kurkuista on tihkunut. Puhdista ja suikaloi paprika. Lado kerroksittain kurkkuja, sinapinsiemeniä, tilliä ja paprikaa purkkiin. Sekoita vesi, etikka ja sokeri liemeksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada se kuumana kurkkujen päälle. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin.

3. 3 viikon kuluttua: Nyt kurkut ovat valmiita tarjoiltavaksi.

Lisää aiheesta:

Chilikurkut tillilläSäilykekurkutThaimaanmummon kurkutPunajuurisalaatti appelsiinien keraSäilykekeltajuuretKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
SäilöntäKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoat

Nämä kurkut säilyvät kuukausia jääkaapissa ilman säilöntäaineita. Ne sopivat hyvin sekä kuumien että kylmien ruokalajien kera. Maistuvat kurkut sointuvat loistavasti maksapasteijan kanssa ja sopivat hienosti joulupöytään.

Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku