Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen vihanneskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä intialainen keitto on samantyyppinen kuin italialainen minestronekeitto. Siinä maistuvat niin murskatut kikherneet kuin säilykevihanneksetkin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 rkl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 250 g pakasteherneitä
  • 2 hienonnettua tomaattia
  • 1 purkki vihannessekoitusta
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl kookoshiutaleita
  • suolaa

Mausteseos

  • 3 rkl murskattuja kikherneitä
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl juustokuminansiemeniä
  • ½ rkl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ dl vettä

Koristeluun

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Keitä punaiset linssit melkein pehmeiksi kuudessa desilitrassa vettä, jossa on puoli teelusikallista suolaa, noin 20 minuuttia. Lisää sipuli, herneet, tomaatit ja valutetut säilykevihannekset. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. siivilöi keitto ja ota liemi talteen.

2. Sekoita murskatut kikherneet, kurkuma, korianterinsiemenet, juustokuminansiemenet, mustapippuri, chili ja vesi mausteseokseksi. Lisää puoli desiä vettä ja tee seoksesta paksu tahna. Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä ja kuullota maustetahnaa 1-2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja kookoshiutaleet.

3. Lisää vihannesliemi vähän kerrallaan sekoittaen. Anna kiehua noin viisi minuuttia tai kunnes vihannekset ja linssit ovat täysin kypsiä, mausta suolalla. Silppua korianteri ja ripottele pinnalle ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

RapucurryJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryKikhernecurryKolmen makuista hummustaPapu-linssicurryKikhernecurrya ja perunoita
KasviskeittoKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto