Intialainen vihanneskeitto
Tämä intialainen keitto on samantyyppinen kuin italialainen minestronekeitto. Siinä maistuvat niin murskatut kikherneet kuin säilykevihanneksetkin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 rkl punaisia linssejä
- 1 sipuli
- 250 g pakasteherneitä
- 2 hienonnettua tomaattia
- 1 purkki vihannessekoitusta
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 rkl kookoshiutaleita
- suolaa
Mausteseos
- 3 rkl murskattuja kikherneitä
- 1 rkl kurkumaa
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 rkl juustokuminansiemeniä
- ½ rkl jauhettua mustapippuria
- ½ tl chilijauhetta
- ½ dl vettä
Koristeluun
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Keitä punaiset linssit melkein pehmeiksi kuudessa desilitrassa vettä, jossa on puoli teelusikallista suolaa, noin 20 minuuttia. Lisää sipuli, herneet, tomaatit ja valutetut säilykevihannekset. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. siivilöi keitto ja ota liemi talteen.
2. Sekoita murskatut kikherneet, kurkuma, korianterinsiemenet, juustokuminansiemenet, mustapippuri, chili ja vesi mausteseokseksi. Lisää puoli desiä vettä ja tee seoksesta paksu tahna. Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä ja kuullota maustetahnaa 1-2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja kookoshiutaleet.
3. Lisää vihannesliemi vähän kerrallaan sekoittaen. Anna kiehua noin viisi minuuttia tai kunnes vihannekset ja linssit ovat täysin kypsiä, mausta suolalla. Silppua korianteri ja ripottele pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia