Intialainen broileripata

Mausteinen broileripata kypsyy uunissa meheväksi. Tarjoile riisin ja salaatin kera. Ohjeesta riittää 6 annosta. Energiapitoisuus: 210 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 2 kpl sipulia
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 3 kpl perunaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 porkkanaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 50 g lanttua
  • 600 g broilerin rintafileetä
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 3 rkl mangososetta, sokeroimaton
  • 3 rkl Tikka currytahnaa
  • vettä
  • 1 prk Flora Kevyt Ruoka 7 %
  • 15 g tuoretta korianteria tai persiljaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja paloittele juurekset reiluhkoiksi paloiksi. Kuutioi broilerin rintafileet, kaada lihat ja juurekset kannelliseen uunivuokaan.

Sekoita inkivääritahna mangososeen ja Tikka-tahnan kanssa keskenään. Kääntele liha-juuresseokseen.

Kaada pataan vettä niin paljon, että ainekset melkein peittyvät. Hauduta uunin alatasolla kannen alla tunnin ajan.

Lisää Flora Ruoka ja ja jatka kypsennystä toinen tunti. Mausta suolalla tarvittaessa.

Hienonna padan päälle tuoretta korianteria/lehtipersiljaa.

Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.

VINKKI: Käytä halutessasi mango-chutneytä mangososeen sijasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.