Ilmakuivattuun kinkkuun kiedotut jättikatkarapuvartaat
Maista epätavallista katkarapujen ja ilmakuivatun kinkun liittoa. Nämä appelsiinimarinoidut vartaat voi tarjoilla alkuruokana tai pikkupurtavana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 12 jättikatkarapua
- 12 ohutta siivua ilmakuivattua kinkkua
Marinadi
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl puristettua appelsiinimehua
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl chilipippuria
Tarjoiluun
- vihreitä salaatinlehtiä
- 1 appelsiini + mehu marinadiin
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiinin päistä pois n. 2 cm palat. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että valkoinen osa lähtee pois kuoren mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kalvojen välistä. Tee valmistelut kulhon yläpuolella, jotta saat talteen mehua marinadiin. Säästä viipaleet koristeluun.
2. Marinadi: Sekoita öljy, appelsiinimehu ja viini. Puserra mukaan valkosipuli. Mausta chilipippurilla. Laita jättikatkaravut marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja appelsiinifileitä. Nosta katkaravut marinadista ja kuivaa ne. Säästä marinadi. Kiedo kinkkuviipaleet katkarapujen ympärille ja pujota vartaille. Laita vartaat vierekkäin uuninkestävään vuokaan ja kaada marinadi niiden päälle. Laita uuniin 10 minuutiksi tai kunnes kinkku alkaa rapeutua ja katkaravut ovat kokonaan lämmenneet. Laita vartaat lautasille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan