Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ilmakuivattuun kinkkuun kiedotut jättikatkarapuvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maista epätavallista katkarapujen ja ilmakuivatun kinkun liittoa. Nämä appelsiinimarinoidut vartaat voi tarjoilla alkuruokana tai pikkupurtavana.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 12 jättikatkarapua
  • 12 ohutta siivua ilmakuivattua kinkkua

Marinadi

  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl puristettua appelsiinimehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl chilipippuria

Tarjoiluun

  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 appelsiini + mehu marinadiin

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiinin päistä pois n. 2 cm palat. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että valkoinen osa lähtee pois kuoren mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kalvojen välistä. Tee valmistelut kulhon yläpuolella, jotta saat talteen mehua marinadiin. Säästä viipaleet koristeluun.

2. Marinadi: Sekoita öljy, appelsiinimehu ja viini. Puserra mukaan valkosipuli. Mausta chilipippurilla. Laita jättikatkaravut marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita neljälle lautaselle salaatinlehtiä ja appelsiinifileitä. Nosta katkaravut marinadista ja kuivaa ne. Säästä marinadi. Kiedo kinkkuviipaleet katkarapujen ympärille ja pujota vartaille. Laita vartaat vierekkäin uuninkestävään vuokaan ja kaada marinadi niiden päälle. Laita uuniin 10 minuutiksi tai kunnes kinkku alkaa rapeutua ja katkaravut ovat kokonaan lämmenneet. Laita vartaat lautasille ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Appelsiinisalaatti pinaatin keraAppelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien keraLampaankyljykset ja valkosipulijogurttiSitrussalaatti meren hedelmien keraValkosipulisilavoitu lampaanfileePerunankuorisipsit
KatkarapuvartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättikatkarapuja vartaissa sahramiriisin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Katkarapu- ja scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Cayennekatkaravut vartaissa

  • 10.04.201314:14
    Kanavartaat

    Jättirapu-kanavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Jättikatkarapuvartaat sitruunalla ja currylla