Hyppivät pirulaiset

Simpukat ja pekoni ovat hieno makuyhdistelmä ja klassinen sekä arvostettu drinkkinaposteltava. Voit myös paistaa ne vuoassa uunissa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 2 prk simpukoita vedessä à noin 400 g
  • 2 pkt pekonia
  • ruokaöljyä
  • hammastikkuja

Valmistusohje

1. Valuta simpukat huolellisesti.

2. Paloittele pekonit kolmeen osaan. Kääri jokaisen simpukan ympärille 1/3 pekoniviipale, kiinnitä hammastikulla.

3. Kuumenna pari cm öljyä matalassa padassa, friteeraa muutama simpukka kerrallaan. Valuta, tarjoile drinkkinaposteltavana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.