Hyppivät pirulaiset
Simpukat ja pekoni ovat hieno makuyhdistelmä ja klassinen sekä arvostettu drinkkinaposteltava. Voit myös paistaa ne vuoassa uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 2 prk simpukoita vedessä à noin 400 g
- 2 pkt pekonia
- ruokaöljyä
- hammastikkuja
Valmistusohje
1. Valuta simpukat huolellisesti.
2. Paloittele pekonit kolmeen osaan. Kääri jokaisen simpukan ympärille 1/3 pekoniviipale, kiinnitä hammastikulla.
3. Kuumenna pari cm öljyä matalassa padassa, friteeraa muutama simpukka kerrallaan. Valuta, tarjoile drinkkinaposteltavana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!