Hunajaglaseeratut juurekset
Syksyllä kaikki juurekset ovat parhaimmillaan, tarjoile niitä usein! Glaseeraa hunajalla vaihtelun vuoksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 porkkanaa
- 150 g lanttua
- 150 g juuriselleriä
- vettä ja suolaa
- 2 punasipulia
- rapsiöljyä
- 3-4 rkl hunajaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 punainen omena
- rucolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi juurekset paksusti. Keitä niitä n. 5 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä, valuta. Lohko omenat.
2. Paista juurekset ja sipuli melkein pehmeiksi öljyssä. Lisää omenalohkot ja paista vielä hetki.
3. Lisää hunaja, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele viimeiseksi päälle rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan