Syksyllä kaikki juurekset ovat parhaimmillaan, tarjoile niitä usein! Glaseeraa hunajalla vaihtelun vuoksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 porkkanaa
- 150 g lanttua
- 150 g juuriselleriä
- vettä ja suolaa
- 2 punasipulia
- rapsiöljyä
- 3-4 rkl hunajaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 punainen omena
- rucolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi juurekset paksusti. Keitä niitä n. 5 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä, valuta. Lohko omenat.
2. Paista juurekset ja sipuli melkein pehmeiksi öljyssä. Lisää omenalohkot ja paista vielä hetki.
3. Lisää hunaja, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele viimeiseksi päälle rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.