Höyrytettyä lohta ja kasviksia
Tässä annoksessa yhdistyvät keveys ja maukkaat aromit. Kala ja vihannekset säilyttävät tärkeät ravintoaineensa ja makunsa parhaiten, kun ne valmistetaan höyrystämällä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 (600 g) lohimedaljonkia tai -perhosta
- 400 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 100 g purjoa
- 50 g sokeriherneitä
- 20 g inkivääriä
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 4 rkl sitruunamehua
- suolaa
- tilliä koristeluun
Valmistusohje
Mausta lohimedaljongit miedosti suolalla ja anna niiden maustua puolisen tuntia.
Leikkaa kasvikset hyvin ohuiksi suikaleiksi (ei sokeriherneitä) ja nosta ne laakeaan kulhoon. Mausta silputulla inkiväärillä, soijalla, hunajalla ja sitruunamehulla.
Sekoita hyvin ja lusikoi seos höyrytysastiaan. Aseta lohipala kasvisten päälle ja sulje astia. Kypsennä mikrossa neljästä kuuteen minuuttia ja nosta ruoka tarjolle heti.
Jos sinulla on maukas höyrykääreresepti, osallistu kilpailuun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka