Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Höyrytettyä lohta ja kasviksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 4 (600 g) lohimedaljonkia tai -perhosta
  • 400 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 100 g purjoa
  • 50 g sokeriherneitä
  • 20 g inkivääriä
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • tilliä koristeluun

Valmistusohje

Mausta lohimedaljongit miedosti suolalla ja anna niiden maustua puolisen tuntia.

Leikkaa kasvikset hyvin ohuiksi suikaleiksi (ei sokeriherneitä) ja nosta ne laakeaan kulhoon. Mausta silputulla inkiväärillä, soijalla, hunajalla ja sitruunamehulla.

Sekoita hyvin ja lusikoi seos höyrytysastiaan. Aseta lohipala kasvisten päälle ja sulje astia. Kypsennä mikrossa neljästä kuuteen minuuttia ja nosta ruoka tarjolle heti.

Jos sinulla on maukas höyrykääreresepti, osallistu kilpailuun

Tässä annoksessa yhdistyvät keveys ja maukkaat aromit. Kala ja vihannekset säilyttävät tärkeät ravintoaineensa ja makunsa parhaiten, kun ne valmistetaan höyrystämällä.

Lisää aiheesta:

Pinaattia jogurtissaHöyrytettyä limelohta ja juureksiaVihreä keitto lohen keraMaukas mikrokalaJogurttiperunatArtisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat
Höyrytetty kalaKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Höyrytettyä limelohta ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä lohta hollandaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Artisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä kuhaa ja parsaa