Mainos
Mainos

Tässä annoksessa yhdistyvät keveys ja maukkaat aromit. Kala ja vihannekset säilyttävät tärkeät ravintoaineensa ja makunsa parhaiten, kun ne valmistetaan höyrystämällä.

Ainekset

  • 4 (600 g) lohimedaljonkia tai -perhosta
  • 400 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 100 g purjoa
  • 50 g sokeriherneitä
  • 20 g inkivääriä
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • tilliä koristeluun

Valmistusohje

Mausta lohimedaljongit miedosti suolalla ja anna niiden maustua puolisen tuntia.

Leikkaa kasvikset hyvin ohuiksi suikaleiksi (ei sokeriherneitä) ja nosta ne laakeaan kulhoon. Mausta silputulla inkiväärillä, soijalla, hunajalla ja sitruunamehulla.

Sekoita hyvin ja lusikoi seos höyrytysastiaan. Aseta lohipala kasvisten päälle ja sulje astia. Kypsennä mikrossa neljästä kuuteen minuuttia ja nosta ruoka tarjolle heti.

Jos sinulla on maukas höyrykääreresepti, osallistu kilpailuun

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.