Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Höyrytettyä lohta, äyriäisiä ja vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Höyryssä keittäminen säilyttää kaikki kalan ihanat maut. Oivallisia vihanneksia seuralaiseksi ovat parsa, sokeriherneet, purjo ja salottisipuli.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 400 g nahatonta lohifileetä
  • 500 g pakastesinisimpukoita kuorineen
  • 8 jättikatkarapua
  • 500 g tuoreita katkarapuja kuorineen
  • 20 g voita
  • 300 g kauden sekavihanneksia
  • 100 g parmesaanijuustoa palana
  • 2 limettiä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Sulata sinisimpukat. Huuhdo lohi ja leikkaa se neljään osaan. Harjaa sulatetut simpukat, huuhdo ja heitä pois sellaiset, jotka eivät sulkeudu pöytää vasten napauttaessa. Puhdista vihannekset ja leikkaa ne keskenään samansuuruisiksi paloiksi. Jos käytät valkoista parsaa, kuori se. Viipaloi parmesaanijuusto.

2. Pane höyrykeitin päälle. Varmista, että vesi kiehuu kunnolla. Pane kala, jättikatkaravut ja mahdollinen parsa keittimeen. Lisää 3 minuutin kuluttua simpukat, katkaravut kuorineen sekä loput vihannekset. Anna kypsyä höyryssä vielä 5 minuutin ajan, kunnes simpukat ovat avautuneet kunnolla. Sulata kypsymisen aikana voi.

3. Nosta kala ja muut ainekset keittimestä suurelle tarjoiluvadille tai suoraan lautasille. Asettele päälle parmesaaniviipaleet ja valuta päälle voisulaa. Koristele lopuksi limettiviipalein. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraLohiperhospihvitKala- ja äyriäisvartaatKala-äyriäispataCurry-kalapata simpukoiden keraHalstratut silakat
Höyrytetty kalaKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Höyrytettyä limelohta ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä lohta hollandaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Artisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä kuhaa ja parsaa