Höyrytettyä lohta, äyriäisiä ja vihanneksia

Höyryssä keittäminen säilyttää kaikki kalan ihanat maut. Oivallisia vihanneksia seuralaiseksi ovat parsa, sokeriherneet, purjo ja salottisipuli.

4 annosta

  • 400 g nahatonta lohifileetä
  • 500 g pakastesinisimpukoita kuorineen
  • 8 jättikatkarapua
  • 500 g tuoreita katkarapuja kuorineen
  • 20 g voita
  • 300 g kauden sekavihanneksia
  • 100 g parmesaanijuustoa palana
  • 2 limettiä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Sulata sinisimpukat. Huuhdo lohi ja leikkaa se neljään osaan. Harjaa sulatetut simpukat, huuhdo ja heitä pois sellaiset, jotka eivät sulkeudu pöytää vasten napauttaessa. Puhdista vihannekset ja leikkaa ne keskenään samansuuruisiksi paloiksi. Jos käytät valkoista parsaa, kuori se. Viipaloi parmesaanijuusto.

2. Pane höyrykeitin päälle. Varmista, että vesi kiehuu kunnolla. Pane kala, jättikatkaravut ja mahdollinen parsa keittimeen. Lisää 3 minuutin kuluttua simpukat, katkaravut kuorineen sekä loput vihannekset. Anna kypsyä höyryssä vielä 5 minuutin ajan, kunnes simpukat ovat avautuneet kunnolla. Sulata kypsymisen aikana voi.

3. Nosta kala ja muut ainekset keittimestä suurelle tarjoiluvadille tai suoraan lautasille. Asettele päälle parmesaaniviipaleet ja valuta päälle voisulaa. Koristele lopuksi limettiviipalein. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.