Höyrytettyä limelohta ja juureksia
Valmista lohta ja juureksia lempeästi höyryuunissa. Marinoi lohi limellä, soijalla ja chilikastikkeella. Laita resepti mieleen myös tulevaa isänpäivää varten.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g lohifileetä
- 2 limen mehu
- 4 rkl soijakastiketta
- tilkka tulista chilikastiketta
Höyryjuurekset
- 500 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 200 g naurista
- suolaa
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 2 rkl extra virgine oliiviöljyä
Valmistusohje
Sekoita limen mehu, soijakastike ja tilkka chilikastiketta keskenään marinadiksi. Poista lohesta nahka ja leikkaa se noin viiden sentin ruuduiksi. Nosta palat marinadiin ja sekoita hyvin.
Anna maustua puolisen tuntia. Nosta palat höyryuunin lävikköastiaan ja kypsennä höyryssä viisi minuuttia. Tarjoa höyryjuuresten kera.
eikkaa juurekset aivan ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla. Sekoita hyvin ja kypsennä höyryuunissa kymmenisen minuuttia. Halkaise tomaatit ja sekoita juuresten kanssa. Mausta lopuksi oliiviöljyllä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan