Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Höyrykeitetty häränfilee ensivihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1,2 kg häränsisäfileetä
  • 1 1/4 l häränlihalientä
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ ruukkua basilikaa

Tarjoiluun

  • 4 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 250 g parsakaalia
  • 4 kevätsipulia
  • 8 vihreää parsaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja porkkanat ja pieni ne. Jaa kukka- ja parsakaali pieniin nuppuihin. Puhdista kevätsipulit ja parsat. Leikkaa liha 8 tasavahvaan siivuun. Irrota basilikasta lehdet.

2. Nosta lihat pataan. Kaada lihalientä pataan, niin että pohja peittyy juuri. Lisää pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, sulje kansi ja anna kiehua hiljaa noin 15 minuuttia. Nosta lihaviipaleet padasta ja pidä lämpiminä.

3. Kaada loppu liemi pataan, kuumenna kiehuvaksi ja lisää perunat ja porkkanat. Keitä hiljaa 6 minuuttia. Lisää kukka- ja parsakaali, kevätsipulit ja parsat. Kiehauta uudelleen ja hauduta vielä 5-8 minuuttia. Nosta vihannekset liemestä reikäkauhalla ja jaa ne lämpimille lautasille. Asettele lihaviipaleet niiden päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi päälle vähän lientä, koristele basilikalla ja tarjoile heti.

Pakastettua häränsisäfileetä on miltei joka kaupassa ja se sopii erinomaisesti breseeraukseen eli höyrykeittämiseen. Sulata filee miltei kokonaan, silloin siitä tulee kaikkein parasta.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraHäränliemi ja frikadellitRiimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraNaudanpaistia liemessäHäränlihapataa nuorten vihannesten keraLiha-kesäkurpitsapata
HäränfileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee