Hillotut päärynät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675190/landscape16_9/515/290/466ef3651f5b287122cad1a8675884a8/mh/902638-2223.jpg)
Julkaistu
Tämä on todellinen vanhanajan jälkiruoka. Parhaiten se sopii sunnuntaipäivällisen päätteeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 kiinteää päärynää
- ½ dl puristettua sitruunamehua
Liemi
- 2 dl vettä
- 2 dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi päärynät. Laita ne veteen sitruunamehun kanssa niin ne eivät tummu.
2. Keitä vesi, sokeri, inkivääri ja vaniljasokeri liemeksi. Lisää päärynänpalat ja keitä hiljalleen 7 minuuttia.
3. Laita päärynät huolellisesti puhdistettuun, kuumaan purkkiin, kaada liemi päälle ja sulje purkki. Kun purkki on jäähtynyt, laita se jääkaappiin maustumaan. Tarjoile päärynät kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka