Hillotut päärynät

Tämä on todellinen vanhanajan jälkiruoka. Parhaiten se sopii sunnuntaipäivällisen päätteeksi.

Neljälle

  • 4 kiinteää päärynää
  • ½ dl puristettua sitruunamehua

Liemi

  • 2 dl vettä
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi päärynät. Laita ne veteen sitruunamehun kanssa niin ne eivät tummu.

2. Keitä vesi, sokeri, inkivääri ja vaniljasokeri liemeksi. Lisää päärynänpalat ja keitä hiljalleen 7 minuuttia.

3. Laita päärynät huolellisesti puhdistettuun, kuumaan purkkiin, kaada liemi päälle ja sulje purkki. Kun purkki on jäähtynyt, laita se jääkaappiin maustumaan. Tarjoile päärynät kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja