Herkkusieniä kreikkalaisittain
Tämä on klassinen tapa valmistaa herkkusieniä. Salaatin voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen, kunhan sen säilyttää kylmässä. Tarjoile pienenä alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g pieniä herkkusieniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 rkl kuivattuja korianterinsiemeniä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl perunajauhoja
- muutama tippa sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Puhdista herkkusienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää herkkusienet. Keitä 5-7 minuuttia.
2. Nosta sienet kattilasta. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja suurusta liemi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
3. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä täysin. Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti