Herkkusieniä kreikkalaisittain

Tämä on klassinen tapa valmistaa herkkusieniä. Salaatin voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen, kunhan sen säilyttää kylmässä. Tarjoile pienenä alkuruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 250 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kuivattuja korianterinsiemeniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl perunajauhoja
  • muutama tippa sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Puhdista herkkusienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää herkkusienet. Keitä 5-7 minuuttia.

2. Nosta sienet kattilasta. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja suurusta liemi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

3. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä täysin. Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja