Herkkusieniä kreikkalaisittain
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648570/landscape16_9/515/290/67999b0f0b4d67bc7211755a0301e807/Jd/893155-997.jpg)
Tämä on klassinen tapa valmistaa herkkusieniä. Salaatin voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen, kunhan sen säilyttää kylmässä. Tarjoile pienenä alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g pieniä herkkusieniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 rkl kuivattuja korianterinsiemeniä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl perunajauhoja
- muutama tippa sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Puhdista herkkusienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää herkkusienet. Keitä 5-7 minuuttia.
2. Nosta sienet kattilasta. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja suurusta liemi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
3. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä täysin. Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka