Omenakakku kookoksella

Tämän maukkaan kakun voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin kera.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4-5 omenaa, ohuina lohkoina
  • 2 kananmunaa
  • 1-1 ½ dl kidesokeria
  • 3 dl kookosta
  • ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja voi murutaikinaksi, työstä mukaan vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

2. Ota piiras uunista, laita päälle omenalohkot. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää kookos ja jauhot. Levitä täyte omenoille ja paista kypsäksi uunissa, n. 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!