Äidin omenatorttu

Tämä on hieno, vanhanajan omenatorttu; mehukas ja hieman raskas. Tämä johtuu siitä, ettei taikinassa ole leivinjauhetta.

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Pohja

  • 150 g + 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 150 g vehnäjauhoja
  • korppujauhoja vuoan leivittämiseen
  • 3 isoa, hapanta omenaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl kanelia

Tarjoiluun

  • jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele 150 g voita ja sekoita se kuohkeaksi 1 ½ dl sokerin kanssa. Voit myös käyttää monitoimikonetta. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.

2. Sulata 2 rkl voita. Voitele kakkuvuoka tarkoin voilla ja leivitä korppujauhoilla niin että koko vuoka, myös reunat, ovat leivittyneet. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se varovaisesti lusikan kuperalla puolella.

3. Kuori omenat, halkaise ne, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet niin tiiviisti kuin mahdollista taikinaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!