Jogurttipiirakka
Tarjoile tämä maistuva piirakka kahvin tai teen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 10 palaan
Piirakkataikina
- 150 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 400 g Philadelphia-juustoa
- 3½ dl maustamatonta jogurttia
- ¾ dl juoksevaa hunajaa
- 3 tippaa karvasmanteliöljyä
Koristeluun
- tomusokeria
- 3 dl hilloa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa juusto pehmeäksi ja tasaiseksi jogurtin, hunajan ja karvasmanteliöljyn kanssa. Kaada täyte piirakkakuoreen ja paista uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
3. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile hillon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti