Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aprikoosinmakuinen omenapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 hapanta omenaa
  • ripaus sokeria
  • 2 dl aprikoosihyytelöä tai -marmeladia
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot ja sokerit yleiskoneen kulhoon ja lisää paloiteltu voi. Sekoita noin 20 sekuntia, kunnes taikina on tasaista.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä iso irtopohjavuoka. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat noin 3 millimetrin viipaleiksi. Asettele omenaviipaleet piiraspohjan päälle ripottele pinnalle sokeria. Paista 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kauniin värinen ja omenat pehmeitä.

3. Sekoita aprikoosihyytelöön 1-2 ruokalusikallista vettä ja voitele vielä lämmin piiras kahteen kertaan hyytelöllä. Jos käytät aprikoosimarmeladia, sekoita se ensin tasaiseksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria.

Tämän piiraan salaisuus ovat happamat omenat, jotka täydentävät aprikoosin makeutta. Piirastaikinan teossa yleiskone on korvaamaton apu. Tarjoa piiras lämpimänä kylmän, löysäksi vaahdotetun kerman kera.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosHelppo mantelinen omenapiirasPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraÄidin omenatorttuSitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien keraRanskalainen omenapiiras
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu