Aprikoosinmakuinen omenapiiras
Tämän piiraan salaisuus ovat happamat omenat, jotka täydentävät aprikoosin makeutta. Piirastaikinan teossa yleiskone on korvaamaton apu. Tarjoa piiras lämpimänä kylmän, löysäksi vaahdotetun kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 3 hapanta omenaa
- ripaus sokeria
- 2 dl aprikoosihyytelöä tai -marmeladia
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot ja sokerit yleiskoneen kulhoon ja lisää paloiteltu voi. Sekoita noin 20 sekuntia, kunnes taikina on tasaista.
2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä iso irtopohjavuoka. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat noin 3 millimetrin viipaleiksi. Asettele omenaviipaleet piiraspohjan päälle ripottele pinnalle sokeria. Paista 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kauniin värinen ja omenat pehmeitä.
3. Sekoita aprikoosihyytelöön 1-2 ruokalusikallista vettä ja voitele vielä lämmin piiras kahteen kertaan hyytelöllä. Jos käytät aprikoosimarmeladia, sekoita se ensin tasaiseksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan