Helpot Gluteenittomat pikkupullat
Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi! Resepti ja kuva: Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (10-15 kpl)
- 5 dl maitoa
- 1 rkl psylliumia
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 4 dl Semper Grow Mix Karkeaa jauhoseosta
- 3 dl Semper Fin Mix Hienoa jauhoseosta
- 100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä
Voiteluun
- muna
Pinnalle
- raesokeria
Valmistusohje
Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia. Liuota joukkoon tuorehiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma.
Lisää Karkea ja Hieno –jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.
Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 °C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pullat liinan alla.
Resepti ja kuva: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti