Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpot Gluteenittomat pikkupullat

Julkaistu 11.02.2016 11:41

Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi! Resepti ja kuva: Hellapoliisi.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset (10-15 kpl)

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 4 dl Semper Grow Mix Karkeaa jauhoseosta
  • 3 dl Semper Fin Mix Hienoa jauhoseosta
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • raesokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia. Liuota joukkoon tuorehiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma.

Lisää Karkea ja Hieno –jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.

Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.

Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 °C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pullat liinan alla.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat porkkanasämpylätGluteeniton JoululeipäGluteeniton toscakakkuGluteenittomat laskiaispullatGluteeniton hedelmäkakkuGluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi
PullatGluteenitonPäivän reseptiLaskiainenJouluPääsiäinenYstävänpäiväÄitienpäiväKevään juhlatPikkujoulutSemperSyntymäpäivätJuhlatValmistujaisetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku