Mainos

Helpot Gluteenittomat pikkupullat

Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi! Resepti ja kuva: Hellapoliisi.

Ainekset (10-15 kpl)

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 4 dl Semper Grow Mix Karkeaa jauhoseosta
  • 3 dl Semper Fin Mix Hienoa jauhoseosta
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • raesokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia. Liuota joukkoon tuorehiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma.

Lisää Karkea ja Hieno –jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.

Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.

Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 °C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pullat liinan alla.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.