Helpot Gluteenittomat pikkupullat
Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi! Resepti ja kuva: Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (10-15 kpl)
- 5 dl maitoa
- 1 rkl psylliumia
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 4 dl Semper Grow Mix Karkeaa jauhoseosta
- 3 dl Semper Fin Mix Hienoa jauhoseosta
- 100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä
Voiteluun
- muna
Pinnalle
- raesokeria
Valmistusohje
Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia. Liuota joukkoon tuorehiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma.
Lisää Karkea ja Hieno –jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.
Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 °C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pullat liinan alla.
Resepti ja kuva: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje