Mainos
Mainos
Hellapoliisi

Toffeemisu on tiramisusta mukailtu versio keväiseen herkkuun, joka sopii jälkiruoaksi tai vaikkapa äitienpäivän kakuksi. Voit halutessasi valmistaa toffeemisun reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan.

8 annosta

  • 3 dl vahvaa kahvia
  • 1 dl appelsiinilikööriä
  • 200 g savoairdikeksejä
  • 400 g kondensoitua maitoa, karamellisoitua
  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • tuoreita mansikoita
  • marenkeja

Valmistusohje

Keitä vahvaa kahvia ja mausta se appelsiiniliköörillä. Laita liemi syvälle lautaselle.

Vuoraa kakkuvuoka tai reunallinen uunivuoka leivinpaperilla.

Kostuta savoiardikeksit liemessä ja laita puolet vuoan pohjalle.

Levitä päälle puolet karamellisoidusta, kondensoidusta maidosta.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jätä sivuun.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuais-sokerivaahtoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri.

Sekoita joukkoon käännellen valkuaisvaahto.

Jaa puolet vaahdosta vuokaan ja lado päälle toinen kerros kostutettuja keksejä, kondensoitua maitoa ja loput vaahdosta.

Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Nosta toffeemisu leivinpaperia apuna käyttäen tarjolle tai tarjoa lasivuoasta.

Koristele tuoreilla mansikoilla ja marengeilla.

Tarjoa kahvin kanssa.

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.