Hellapoliisin toffeemisu
Toffeemisu on tiramisusta mukailtu versio keväiseen herkkuun, joka sopii jälkiruoaksi tai vaikkapa äitienpäivän kakuksi. Voit halutessasi valmistaa toffeemisun reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan.
8 annosta
- 3 dl vahvaa kahvia
- 1 dl appelsiinilikööriä
- 200 g savoairdikeksejä
- 400 g kondensoitua maitoa, karamellisoitua
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 200 g mascarponejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- tuoreita mansikoita
- marenkeja
Valmistusohje
Keitä vahvaa kahvia ja mausta se appelsiiniliköörillä. Laita liemi syvälle lautaselle.
Vuoraa kakkuvuoka tai reunallinen uunivuoka leivinpaperilla.
Kostuta savoiardikeksit liemessä ja laita puolet vuoan pohjalle.
Levitä päälle puolet karamellisoidusta, kondensoidusta maidosta.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jätä sivuun.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuais-sokerivaahtoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri.
Sekoita joukkoon käännellen valkuaisvaahto.
Jaa puolet vaahdosta vuokaan ja lado päälle toinen kerros kostutettuja keksejä, kondensoitua maitoa ja loput vaahdosta.
Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Nosta toffeemisu leivinpaperia apuna käyttäen tarjolle tai tarjoa lasivuoasta.
Koristele tuoreilla mansikoilla ja marengeilla.
Tarjoa kahvin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti