Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

Britakakku kotimaisista omenoista on syksyn varma hitti!
Britakakku kotimaisista omenoista on syksyn varma hitti!MTV
Julkaistu 20.09.2022 09:35

MTV LIFESTYLE

Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30 min
  • Aktiivinen aika: 15 min

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanijasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Lisäksi

  • (2 kananmunanvalkuaista)
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 5 keskikokoista omenaa lohkoina
  • 25 g voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl kanelia

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • ½-3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • (tomusokeria)

Valmistusohje

Omena-britakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Jätä valkuaiset marenkiin.
  3. Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää.
  • Levitä marenki lusikalla huolimattomasti taikinakerroksen päälle.
  • Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
  • Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  • Kuumenna voi pannulla ja lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Sekoita aineksia varovasti, kunnes omenat pehmenevät, mutta pysyvät muodossaan.
  • Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
  • Laita taikinalevyt kerroksittain yhdessä kerma-rahkaseoksen ja omenaviipaleiden kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
  • Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
  • Lisää aiheesta:

    Hellapoliisin mango-charlotteOmenainen bostonkakkuJuustokakku mansikkakastikkeen keraJuustopiirakkaBritakakkuHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
    OmenakakkuOmenatHellapoliisiJuhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Omenakakku
    • 18.08.202314:42
      Hellapoliisi

      Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

    • 20.09.202209:35
      Omenat

      Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

    • 24.09.202109:18
      Omenat

      Helppo ja mehevä omenakakku

    • 25.10.201720:00
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

    • 25.10.201720:00
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"