Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

omenainen-britatorttu-1-220702_Z720121-large
Britakakku kotimaisista omenoista on syksyn varma hitti! MTV

Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanijasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Lisäksi

  • (2 kananmunanvalkuaista)
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 5 keskikokoista omenaa lohkoina
  • 25 g voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl kanelia

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • ½-3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • (tomusokeria)

Valmistusohje

Omena-britakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Jätä valkuaiset marenkiin.
  3. Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää.
  7. Levitä marenki lusikalla huolimattomasti taikinakerroksen päälle.
  8. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
  9. Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  10. Kuumenna voi pannulla ja lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Sekoita aineksia varovasti, kunnes omenat pehmenevät, mutta pysyvät muodossaan.
  11. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
  12. Laita taikinalevyt kerroksittain yhdessä kerma-rahkaseoksen ja omenaviipaleiden kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
  13. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja