Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti
Julkaistu
Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vanijasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Lisäksi
- (2 kananmunanvalkuaista)
- 1 dl sokeria
Täyte
- 5 keskikokoista omenaa lohkoina
- 25 g voita
- ½ dl sokeria
- ½ tl kanelia
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 100 g maitorahkaa
- ½-3/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- (tomusokeria)
Valmistusohje
Omena-britakakku valmistuu näin:
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Jätä valkuaiset marenkiin.
- Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää.
- Levitä marenki lusikalla huolimattomasti taikinakerroksen päälle.
- Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
- Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Sekoita aineksia varovasti, kunnes omenat pehmenevät, mutta pysyvät muodossaan.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Laita taikinalevyt kerroksittain yhdessä kerma-rahkaseoksen ja omenaviipaleiden kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
- Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa