Ruusupannacotta
![Copyright: Hellapoliisi. ruusupannacotta-maikkari-200127_D8S6518-Edit](https://im.mtvuutiset.fi/image/8945540/landscape16_9/1600/900/bdb04dfd95298ea6265b8e4cac2a30b3/Jp/ruusupannacotta-maikkari-200127-d8s6518-edit.jpg)
Hellapoliisi Kati Jaakonen loihti Huomenta Suomessa ruusupannacottaa.
Hellapoliisi
Julkaistu
Helposta kermavanukkaasta saat hienostuneen ja erilaisen jälkiruoan, kun maustat sen ruusuvedellä. Ruusuvettä voi ostaa ainakin etnisistä kaupoista lasipullossa. Ruusupannacotta jos mikä sopii hääjälkiruoaksi!
- Annosmäärä: 5–10 annosta
Ainekset
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl hyytelösokeri Multia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl TAI maun mukaan ruusuvettä
Koristeluun
- 100 g marjoja
- (muutama marenki)
- (agavesiirappia tai hunajaa)
- tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
- Mittaa ainekset kattilaan tai kasariin ja kuumenna hiljalleen sekoittaen.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli minuuttia.
- Jaa annoskulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai yön yli.
- Koristele marjoilla ja halutessasi murustetulla marengilla.
- Voit laittaa marjojen päälle myös hieman agavesiirappia tai hunajaa.
- Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka