Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marenkitorttu luumujen ja kiivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 dl kidesokeria
  • muutama tippa etikkaa
  • 2 pss vaniljakreemiaineksia
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 ½ dl vaniljajogurttia
  • 125 g mansikoita
  • 2-3 luumua
  • 2 kiiviä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kulho pitää voida kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu kulhosta. Kääntele varovaisesti 1 dl kidesokeria ja muutama tippa etikkaa valkuaisvaahtoon. Kääntele mukaan vielä 1 dl kidesokeria. Levitä valkuaisseos leivinpaperille pellille, laita uuniin. Napsauta uuni pois päältä 2 minuutin jälkeen. Anna marengin kypsyä kunnes uuni on jäähtynyt.

3. Vaniljakreemi: Vatkaa valmiit ainekset ja sokeri maidon kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kastikkeen paksuuntuessa kreemiksi. Anna jäähtyä. Vatkaa mukaan vaniljajogurtti.

4. Levitä vaniljakreemi valmiille marenkipohjalle juuri ennen tarjoilua. Koristele mansikanpuolikkain, luumulohkoin ja kiiviviipalein. Tarjoile heti. Jos säästät torttua, marenki pehmenee ja sitkistyy.

Aidossa, valkuaisista ja sokerista tehdyssä marengissa ei ole rasvaa, ja se on siis kevyttä, vaikka sokeri antaakin aika paljon kaloreita. Peitä valmis marenki joko ilmavalla, valmiilla vaniljavaahdolla tai valmista se itse.

Lisää aiheesta:

Sitruunajäätelö ja unohdusmarenkiVaniljaleivos tuoreiden mansikoiden ja pähkinöiden keraMarenki-mansikkakakkuPavlovaMinipavlovaPakastettu ranskankermatorttu
TorttuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu