Marenkitorttu luumujen ja kiivien kera

Aidossa, valkuaisista ja sokerista tehdyssä marengissa ei ole rasvaa, ja se on siis kevyttä, vaikka sokeri antaakin aika paljon kaloreita. Peitä valmis marenki joko ilmavalla, valmiilla vaniljavaahdolla tai valmista se itse.

Kahdeksalle

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 dl kidesokeria
  • muutama tippa etikkaa
  • 2 pss vaniljakreemiaineksia
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 ½ dl vaniljajogurttia
  • 125 g mansikoita
  • 2-3 luumua
  • 2 kiiviä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kulho pitää voida kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu kulhosta. Kääntele varovaisesti 1 dl kidesokeria ja muutama tippa etikkaa valkuaisvaahtoon. Kääntele mukaan vielä 1 dl kidesokeria. Levitä valkuaisseos leivinpaperille pellille, laita uuniin. Napsauta uuni pois päältä 2 minuutin jälkeen. Anna marengin kypsyä kunnes uuni on jäähtynyt.

3. Vaniljakreemi: Vatkaa valmiit ainekset ja sokeri maidon kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kastikkeen paksuuntuessa kreemiksi. Anna jäähtyä. Vatkaa mukaan vaniljajogurtti.

4. Levitä vaniljakreemi valmiille marenkipohjalle juuri ennen tarjoilua. Koristele mansikanpuolikkain, luumulohkoin ja kiiviviipalein. Tarjoile heti. Jos säästät torttua, marenki pehmenee ja sitkistyy.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.