Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelma-marenkileivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 ¼ dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/2 tl Ohrakasta
  • 1/2 tl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • Schwartau Samt - vadelmahilloa

Valmistusohje

Herkulliset marengit täytetään kuohukermalla ja hillolla.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että veitsellä leikatessa vaahtoon jää leikkausjälki. Lisää keskenään sekoitettu sokeri, vanilliinisokeri ja Ohrakas vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Lisää etikka.

Pursota tai levitä vaahdosta n. 8 cm:n kokoisia leivospohjia sekä pienempiä 4 cm:n kokoisia ”hattuja” leivinpaperilla vuoratulle pellille. Alenna uunin lämpötila 50 asteeseen ja työnnä pelti uuniin. Kuivaa marenkeja 3 – 4 tuntia eli kunnes ne ovat kevyitä ja kuivia.

Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vanilliinisokerilla. Pursota leivospohjille kermavaahtoa ja laita nokare hilloa. Aseta ”hattu” pohjan päälle. Annoksesta tulee useita leivospohjia ja ylijäävät kannattaa säilyttää kuivassa paikassa seuraavaa kertaa varten.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut Hellapoliisin sitruuna-marenkitorttuLakka-marenkileivoksetMinipavlovaIsänpäivän marenkiunelmaHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
LeivoksetMarenkiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset