Vadelma-marenkileivokset

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 2 ¼ dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/2 tl Ohrakasta
  • 1/2 tl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • Schwartau Samt - vadelmahilloa

Valmistusohje

Herkulliset marengit täytetään kuohukermalla ja hillolla.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että veitsellä leikatessa vaahtoon jää leikkausjälki. Lisää keskenään sekoitettu sokeri, vanilliinisokeri ja Ohrakas vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Lisää etikka.

Pursota tai levitä vaahdosta n. 8 cm:n kokoisia leivospohjia sekä pienempiä 4 cm:n kokoisia ”hattuja” leivinpaperilla vuoratulle pellille. Alenna uunin lämpötila 50 asteeseen ja työnnä pelti uuniin. Kuivaa marenkeja 3 – 4 tuntia eli kunnes ne ovat kevyitä ja kuivia.

Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vanilliinisokerilla. Pursota leivospohjille kermavaahtoa ja laita nokare hilloa. Aseta ”hattu” pohjan päälle. Annoksesta tulee useita leivospohjia ja ylijäävät kannattaa säilyttää kuivassa paikassa seuraavaa kertaa varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.