½ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
mustapippuria myllystä
1 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna chili.
Kuori persikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Laita ainekset kasariin ja lisää joukkoon inkiväärimurska, vesi, omenaviinietikka ja mustapippuria myllystä. Kiehauta.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen joukkoon.
Anna kiehua miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
Laita puhtaaseen kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Milloin viimeksi olet keittänyt herkullisen chutneyn? Hedelmäosastojen persikat valmistat upeaksi lisäkkeeksi, jota voit tarjota lihan, kanan tai vaikka juustojen seurana. Tämä sopii loppuvuoden syötäväksi lahjaksikin.