Persikkachutney

persikkachutney-1-230918_Z728426-Edit-large
Persikkachutney on hyvä lisuke vaikka lihalle, kanalle tai juustoille. MTV

Milloin viimeksi olet keittänyt herkullisen chutneyn? Hedelmäosastojen persikat valmistat upeaksi lisäkkeeksi, jota voit tarjota lihan, kanan tai vaikka juustojen seurana. Tämä sopii loppuvuoden syötäväksi lahjaksikin.

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 mieto punainen chili
  • 5 persikkaa
  • 1 rkl inkiväärimurskaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ½ dl hillosokeria

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna chili.
  3. Kuori persikat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Laita ainekset kasariin ja lisää joukkoon inkiväärimurska, vesi, omenaviinietikka ja mustapippuria myllystä. Kiehauta.
  5. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen joukkoon.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
  7. Laita puhtaaseen kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.