Hellapoliisin mango-charlotte
Helppotekoinen mango-charlotte on ihastuttava kakku, joka ei vaadi erikseen koristeluja. Sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi kevään juhlia silmällä pitäen.
Pohja
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g mansikkamarmeladia
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 200 g maustettua rahkaa, sitruuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 2-3 dl mangososetta, sokeroimaton
- ½-3/4 dl sokeria
- ½ sitruunan puristettu mehu tai ½ dl vettä
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkamarmeladi ja käännä tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta tasakokoisia ohuehkoja viipaleita.
Vuoraa pyöreä salaattikulho tai leivontakulho reilun kokoisilla kelmun paloilla siten, että kelmut tulevat vuoan reunojen yli. Lado kääretorttuviipaleet vieretysten vuokaan siten, että ne ylettyvät tasaisesti reunoille asti.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunan makuinen rahka, vaniljasokeri ja mangosose. Tarkista maku. Lisää sokeria maun mukaan.
Kiehauta sitruunanmehu mikroaaltouunissa juomalasissa tai pienessä kasarissa ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet. Sekoita. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kääretorttuviipaleiden päälle ja laita kelmu suojaksi. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti