Mamma Annan cappuccino-juustokakku
Cappuccino, italialainen aamiaiskahvi ja amerikkalainen cheesecake ovat inspiroineet tämän makuyhdistelmän. Kakun voi hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 130 g grahamkorppuja
- 100 g suolatonta voita
- 3/4 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelijauhetta
Täyte
- 600 g Philadelphia-juustoa
- 4 munaa
- 1 3/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kylmää vahvaa kahvijuomaa
- 1 dl kahvilikööriä
Tarjoiluun
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
Lisäksi
- irtopohjavuoka
Valmistusohje
1. Murskaa korput muovipussissa kaulimella tai morttelissa tai mikserissä. Sulata voi. Sekoita korpunmurut fariinin, kanelin ja voisulan kanssa. Painele seos vuokaan.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa Philadelphia-juusto kuohkeaksi. Riko munat yksitellen kuppiin ja sekoita ne yksi kerrallaan juustoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kahvi ja kahvilikööri. Sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja paista uunissa 50-60 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt, myös keskeltä.
3. Pane kakku vuoassaan ritilälle jäähtymään kunnolla ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin. Ennen tarjoilua vedä terävällä veitsellä kakun ja reunan välistä vuoan ympäri ja irrota kakku vasta sitten vuoasta. Vaahdota kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Leikkaa kakku annospaloiksi, siivilöi päälle kaakaota ja tarjoile kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan