Hellapoliisin marinoidut päärynät
Julkaistu
12.12.2014. Marinoidut päärynät ovat mainio joulujälkiruoka. Kun pakkaat päärynät kauniiseen purkkiin, voit antaa purkin myös joululahjaksi!
6 annosta
- 500 g pieniä, tuoreita päärynöitä
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- ½ dl Cointreau-appelsiinilikööriä
- yhden appelsiinin raastettu kuori
- yhden appelsiinin puristettu mehu
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- kanelitanko
Valmistusohje
Kuori päärynät.
Mittaa kattilaan sokeri,vesi, appelsiinilikööri, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, appelsiinin puristettu mehu ja pala tuoretta, kuorittua inkivääriä. Lisää myös kanelitanko.
Lisää joukkoon päärynät ja kiehauta. Laita päärynät puhtaaseen lasipurkkiin ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa seuraksi nokare kermavaahtoa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje