Glögipäärynät
Mustaherukkamehu ja glögimausteet antavat päärynöille hienoa makua. Tarjoile päärynät kylminä kevyesti vatkatun, lähes valuvan kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 isoa päärynää
- 2 dl mustaherukkamehutiivistettä
- 6 dl vettä
- 2 kanelitankoa
- 2 tl jauhettua mausteneilikkaa
- 2 maustemittaa kardemummansiemeniä
- 1 pala pomeranssinkuorta
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, jätä kannat paikoilleen.
2. Kuumenna mehu, vesi ja mausteet kiehuvaksi, keitä 5 minuuttia.
3. Lisää kuoritut päärynät kattilaan ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi kannen alla. Kääntele niitä liemessä.
4. Nosta päärynät kattilasta, keitä lientä kokoon ja kaada päärynöiden päälle. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti