Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät
Glögimarinoidut päärynät sopivat loistavasti joulujälkiruoaksi. Kevyet päärynät voit tarjota kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Glögipäärynät
- 5 dl vahvaa mustaherukka- tai sekahedelmämehua
- 1-2 tähtianista
- 1 kanelitanko
- 5 neilikkaa
- ripaus vaniljasokeria
- 6–8 pienehköä tuoretta päärynää
Valmistusohje
Laita mustaherukka- tai sekamehu laimentamatta kattilaan. Lisää tähtianis, kanelitanko, neilikat ja ripaus vaniljasokeria. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Käsittele sillä välin päärynät.
Kuori ne ja poista kannat ja siemenkodat. Puolita. Laita päärynät liemeen ja kuumenna. Laita päärynät liemineen puhtaaseen hillopurkkiin ja anna maustua muutama päivä.
Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa