Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät
Glögimarinoidut päärynät sopivat loistavasti joulujälkiruoaksi. Kevyet päärynät voit tarjota kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Glögipäärynät
- 5 dl vahvaa mustaherukka- tai sekahedelmämehua
- 1-2 tähtianista
- 1 kanelitanko
- 5 neilikkaa
- ripaus vaniljasokeria
- 6–8 pienehköä tuoretta päärynää
Valmistusohje
Laita mustaherukka- tai sekamehu laimentamatta kattilaan. Lisää tähtianis, kanelitanko, neilikat ja ripaus vaniljasokeria. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Käsittele sillä välin päärynät.
Kuori ne ja poista kannat ja siemenkodat. Puolita. Laita päärynät liemeen ja kuumenna. Laita päärynät liemineen puhtaaseen hillopurkkiin ja anna maustua muutama päivä.
Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta