Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

glögipäärynätHELLAPOLIISI
Hellapoliisi/KatiJaakonen

Glögimarinoidut päärynät sopivat loistavasti joulujälkiruoaksi. Kevyet päärynät voit tarjota kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Glögipäärynät

  • 5 dl vahvaa mustaherukka- tai sekahedelmämehua
  • 1-2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 5 neilikkaa
  • ripaus vaniljasokeria
  • 6–8 pienehköä tuoretta päärynää

Valmistusohje

Laita mustaherukka- tai sekamehu laimentamatta kattilaan. Lisää tähtianis, kanelitanko, neilikat ja ripaus vaniljasokeria. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Käsittele sillä välin päärynät.

Kuori ne ja poista kannat ja siemenkodat. Puolita. Laita päärynät liemeen ja kuumenna. Laita päärynät liemineen puhtaaseen hillopurkkiin ja anna maustua muutama päivä.

Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!