Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

Voi-sokeriseoksessa paistetut päärynät pyöritellään egyptiläisessä dukkah-mausteseoksessa.
Voi-sokeriseoksessa paistetut päärynät pyöritellään egyptiläisessä dukkah-mausteseoksessa.MTV
Julkaistu 15.02.2022 10:22

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Makean päärynän, suolaisen fetan ja rapsakan dukkah-mausteseoksen liitto on täydellinen tässä helpossa salaatissa. Viimeistele annos appelsiinivinegretillä.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30 min
  • Aktiivinen aika: 30 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Dukkah

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl korianterinsiemeniä
  • 2 rkl juustokuminaa

Salaatti

  • 200 g fetajuustoa
  • 4 päärynää (tai persimonia)
  • 50 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl dukkah-mausteseosta
  • 1 ruukku tummalehtistä salaattia
  • 1 ruukku minttua

Appelsiinivinegretti

  • 3 rkl appelsiinin mehua
  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa.
  2. Huuhtele persimonit tai päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi.
  3. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
  • Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan.
  • Laita dukkah-seos pienelle lautaselle. Pyöräytä kypsät, kuumat hedelmät dukkahissa.
  • Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
  • Sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
  • Ohje: Martat, kuva: Petra Tuominen

    Lisää aiheesta:

    Pohjoisafrikkalainen papusalaattiFalafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraKurpitsa-hummuspaistosVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaHaalea broilerinmaksasalaatti vadelmien ja pähkinöiden keraKlassinen caesarsalaatti
    JuustosalaattiPäärynätNopeat ja helpotLisäkeruoatSalaatit

    Tuoreimmat aiheesta

    Juustosalaatti
    • 15.02.202210:22
      Päärynät

      Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

    • 24.01.202009:45
      Hellapoliisi

      Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Melonisalaattia ja vuohenjuustoa

    • 18.02.201300:00
      Lämmin salaatti

      Lämmin tomaatti-fetasalaatti

    • 18.02.201300:00
      Marjasalaatti

      Mansikkasalaatti