Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa
Julkaistu
Makean päärynän, suolaisen fetan ja rapsakan dukkah-mausteseoksen liitto on täydellinen tässä helpossa salaatissa. Viimeistele annos appelsiinivinegretillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Dukkah
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 2 rkl korianterinsiemeniä
- 2 rkl juustokuminaa
Salaatti
- 200 g fetajuustoa
- 4 päärynää (tai persimonia)
- 50 g voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 4 rkl dukkah-mausteseosta
- 1 ruukku tummalehtistä salaattia
- 1 ruukku minttua
Appelsiinivinegretti
- 3 rkl appelsiinin mehua
- 2 tl raastettua appelsiininkuorta
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa.
- Huuhtele persimonit tai päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi.
- Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
- Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan.
- Laita dukkah-seos pienelle lautaselle. Pyöräytä kypsät, kuumat hedelmät dukkahissa.
- Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
- Sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
Ohje: Martat, kuva: Petra Tuominen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje