Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. dukkah](https://im.mtvuutiset.fi/image/8355894/landscape16_9/1600/900/6c3ed3b235cb9e40905088d13ee655b8/vd/dukkah.jpg)
Voi-sokeriseoksessa paistetut päärynät pyöritellään egyptiläisessä dukkah-mausteseoksessa.
MTV
Julkaistu
Makean päärynän, suolaisen fetan ja rapsakan dukkah-mausteseoksen liitto on täydellinen tässä helpossa salaatissa. Viimeistele annos appelsiinivinegretillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Dukkah
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 2 rkl korianterinsiemeniä
- 2 rkl juustokuminaa
Salaatti
- 200 g fetajuustoa
- 4 päärynää (tai persimonia)
- 50 g voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 4 rkl dukkah-mausteseosta
- 1 ruukku tummalehtistä salaattia
- 1 ruukku minttua
Appelsiinivinegretti
- 3 rkl appelsiinin mehua
- 2 tl raastettua appelsiininkuorta
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa.
- Huuhtele persimonit tai päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi.
- Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
- Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan.
- Laita dukkah-seos pienelle lautaselle. Pyöräytä kypsät, kuumat hedelmät dukkahissa.
- Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
- Sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
Ohje: Martat, kuva: Petra Tuominen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka