Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

dukkah
Voi-sokeriseoksessa paistetut päärynät pyöritellään egyptiläisessä dukkah-mausteseoksessa. MTV

Makean päärynän, suolaisen fetan ja rapsakan dukkah-mausteseoksen liitto on täydellinen tässä helpossa salaatissa. Viimeistele annos appelsiinivinegretillä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Dukkah

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl korianterinsiemeniä
  • 2 rkl juustokuminaa

Salaatti

  • 200 g fetajuustoa
  • 4 päärynää (tai persimonia)
  • 50 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl dukkah-mausteseosta
  • 1 ruukku tummalehtistä salaattia
  • 1 ruukku minttua

Appelsiinivinegretti

  • 3 rkl appelsiinin mehua
  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa.
  2. Huuhtele persimonit tai päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi.
  3. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
  4. Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan.
  5. Laita dukkah-seos pienelle lautaselle. Pyöräytä kypsät, kuumat hedelmät dukkahissa.
  6. Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
  7. Sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.

Ohje: Martat, kuva: Petra Tuominen

Parhaat ruokaohjelmat