Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto
Homejuustopäärynät ovat sopiva makeansuolainen tarjottava loppuvuoden illanistujaisissa. Tarjoa seuraksi täyteläinen piparkakku-mascarponevaahto.
8 annosta
- 4 päärynää
- 100 g sinihomejuustoa
Lisäksi
- 1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
- 100 g mascarponejuustoa
- ½ dl tomusokeria tai maun mukaan
- 5 piparkakkua murustettuna
- 1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljaa
Valmistusohje
Pese päärynät ja leikkaa puolikkaiksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla pala hedelmälihaa siemenien kohdalta.
Painele sinihomejuustoa reilusti koloihin.
Laita uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja juusto sulanut.
Valmista seuraksi piparkakkumurulla maustettu mascarponevaahto.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri, sekä murustetut piparkakut ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.
Tarkista maku.
Tarjoa vaahto päärynöiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka