Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5739250/landscape16_9/515/290/6e513b655095bc2a769494a02d61c9a6/eF/katselukopio-homejuustopaarynat-1-d4s0436-301015-edit-12145.jpg)
Homejuustopäärynät ovat sopiva makeansuolainen tarjottava loppuvuoden illanistujaisissa. Tarjoa seuraksi täyteläinen piparkakku-mascarponevaahto.
8 annosta
- 4 päärynää
- 100 g sinihomejuustoa
Lisäksi
- 1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
- 100 g mascarponejuustoa
- ½ dl tomusokeria tai maun mukaan
- 5 piparkakkua murustettuna
- 1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljaa
Valmistusohje
Pese päärynät ja leikkaa puolikkaiksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla pala hedelmälihaa siemenien kohdalta.
Painele sinihomejuustoa reilusti koloihin.
Laita uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja juusto sulanut.
Valmista seuraksi piparkakkumurulla maustettu mascarponevaahto.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri, sekä murustetut piparkakut ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.
Tarkista maku.
Tarjoa vaahto päärynöiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka