Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

Homejuustopäärynät ovat sopiva makeansuolainen tarjottava loppuvuoden illanistujaisissa. Tarjoa seuraksi täyteläinen piparkakku-mascarponevaahto.

8 annosta

  • 4 päärynää
  • 100 g sinihomejuustoa

Lisäksi

  • 1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
  • 100 g mascarponejuustoa
  • ½ dl tomusokeria tai maun mukaan
  • 5 piparkakkua murustettuna
  • 1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljaa

Valmistusohje

Pese päärynät ja leikkaa puolikkaiksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla pala hedelmälihaa siemenien kohdalta.

Painele sinihomejuustoa reilusti koloihin.

Laita uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja juusto sulanut.

Valmista seuraksi piparkakkumurulla maustettu mascarponevaahto.

Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri, sekä murustetut piparkakut ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.

Tarkista maku.

Tarjoa vaahto päärynöiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!